esmaspäev, 26. juuli 2010 | By: Mull

Pööravere mõis (Pärnumaa, Halinga vald)













Lugemiseks: Mõisaportaal, Wikipedia.

Selliseid mahajäetud kohti tasuks kindlasti pigem kevadel külastada - rohi pole veel nii kõrgeks kasvanud, seega on mugavam ümber hoone luusida. Võrdlesin oma pilte Mõisaportaali piltidega, minu piltidel võsa ikka kordades võimsamaks kosunud, aga ellu jäime, kuigi ümber mõisahoone käies jäi nii mõnigi tigu oma elust ilma.
Olukorrast mõisas ei saagi aru, mis selle mõisaga toimub, osalt on katus peal ja mingi lauad justkui ootavad, et nendega midagi peale hakataks, samas muid märke, et keegi seal midagi teeb, kahjuks polnud. :(

3 kommentaari:

Hannes ütles ...

teadmiseks:
mõisa hoone ja selle übmrust sai just see aasta võsast ja okstest puhastatud. mõisa hoonete omanik on eraisik kes teeb remondi töid oma rahadega ja teadu pärast on hetkel majandus surutis nii et raha vähe liigub.Hetkel on kõigil temale kuuluvatel hoonetel uued katused peal.Temal on veel plaanis ühe heinaküüni varemed korda teha ja katus peale ehitada.Pööravere mõisa ja mõisa abi hoonetega(piirituse- ja õllevabrik)ei saa tema midagi teha sest muinsus kaitse piirab tegevusi. aga nende pooleliolevate hoonetega seoses kuna hoonetel on uued katused peal ei lagune hooned edasi ja omanik ehitab siis kui raha on. kas te arvate et need kivi katused on odavad seal ei ole ainult kivid uued seal on ka uued sarikad ja roovitus uus, nii et rahu tule paari aasta pärast uuesti vaatama ja usu mind et siis on mõni asi paremaks muutunud.

Mull ütles ...

Suured tänud sellise toreda info eest.
Nüüd, kui uuesti oma postitust lugesin, võib tõesti mu tekstist liigselt negatiivsust tunda, tegelikult polnud see üldse nii mõeldud.
Lihtsalt pisike segadus, et kas mõisaga veel toimetatakse või on omanik üritanud ja alla andnud (selliseid näiteid Eestis ju kahjuks on).
Loomulikult on selline ettevõtmine väga kulukas (olen nii mõnegi eraomanikust mõisaomanikuga suhelnud) ja mul on tõesti hea meel kuulda, et ka Pööravere mõisal on vastutustundlik omanik, kellel on oma projektiga ilusad tulevikuplaanid. Soovin siiralt edu ja jaksu ning häid diile! :)
Kindlasti tuleb tulevikus ka see päev, kui uuesti Pööraveresse jõuan. :)

Anonüümne ütles ...

Ei ole seal viie aastaga pealtnäha küll midagi muutunud.