laupäev, 8. august 2009 | By: mull

4. reisi kokkuvõte

Neljanda Eestimaa avastamise reisi tegime me Hiiumaale. Idee sellest saime, kui nägin, et “Ürgmees” läheb tuurile, loomulikult jäin kontsertile minekuga viimase minuti peale – Tallinnasse ei jõudnud. Raplasse ei saanud minna kuna olin samal päeval 8-ni tööl. Niisiis jäi üle tuuri viimane kontsert Hiiumaal.


Otsustasime 2 asja ühendada – niisiis panime plaani paika. Loomulikult tuli sihtkohti palju rohkem kui me jõudsime läbi käia, aga siin on nimekiri kohtadest, mis me oma silmadega ära nägime:

  1. Soonlepa mõisasüda
  2. Suuremõisa mõis
  3. Pühalepa kirik
  4. Põhilise leppe kivid
  5. Kuri kirik
  6. Helmerseni kivikülv
  7. Ristimägi
  8. Reigi kirik
  9. Reigi pastoraat
  10. Viskoosa
  11. Kõpu tuletorn
  12. Ristna tuletorn
  13. Kõpu suurkivi
  14. Mänspe kabel
  15. Emmaste kirik
  16. Kuriste kirik
  17. Kassari kabel
  18. Putkaste mõis


Lõpetuseks Kärdla laululaval Ian Uuspõld ja Tanel Padar & The Sun.
Päev oli väga produktiivne ja kontsert sobis päeva lõppu nagu rusikas silmaauku.


Muidugi oli omamoodi huvitav kogemus ka lalulava üles leidmine. Kõik juhatasid ja tundus nii lihtne, aga kui juhiste järgi kohale jõuda püüdsime pidime ikka päris mitu korda uuesti juhiseid otsima ja ümberpöörde tegema - aga kohale jõudsime. :D
Meil oli ka pisike probleem, nimelt kui me oma avastamisretkelt tagasi Kärdlasse jõudsime olid kõik söögikohad suletud (siiani ei saa aru, miks see nii oli), niisiis õhtusöögi olime omale sunnitud Selverist koplekteerima.


Igatahes jäävad päevast meelde imeline Hiiumaa aura, Suuremõisa mõis, Kassari kabel, Kõpu suurkivi juurde sõitmine, silt Viskoosas, mu kõrged kingad, millega põhilise leppe kivide otsagi ronitud sain, kontsert ning mingi linnuke, kes öösel meie kämpingu katusel tantsu lõi ja kuna meid lahutas ainult plekk (katus), siis tekitas see linnuke meis keset ööd väga "positiivseid" emotsioone.
Hiiumaa-tripp kaardil:

0 kommentaari: