reede, 1. mai 2009 | By: mull

Purila mõis (Raplamaa, Rapla vald)‏








Üks sellistest lahedatest mõisatest, kuhu ka sisse piiluda sai. Maja ees oli paar pinki ja lauake - ei tea, kas käisid mõisa ees mõttetalgud või oli tegemist kohalike niisama istumisega (laua ümbert ei puudunud alkoholi pudelid).

Üsna nukker oli seda mõisa vaadata - tundub, et tegelikult ei ole veel seis väga hull, samas kui kiiremas korras asjad liikuma ei hakka, siis ilmselt ei tule ka seal midagi head välja ja mõisahoonet enam kasutada ei saa, sest iga aastaga läheb ju taastamise töö järjest mahukamaks seega ka kallimaks.

Mõisa seinal leidsime seinamaali, kuhu muidugi nii mõnedki kodakondsed olid leidnud sobivaks oma nimi kraapida - no tere tali! ei oska muud öelda selle peale. Uskumatu, et keegi tahab lihtsalt nii mõtlematult ja igale poole ennast jäädvustada.
Mõisast läbikäiv trepp nägi oma jubedas helesinises värvuses küll väga vale mõisa kohta - ilmselt mõne hilisema "geeniuse" töö.

Mõisahoone ise oli hästi huvitav - mulle meeldisid kaunistused peaukse kohal ja akende all ja uks millest me sisse saime viis kohe pisikesele ja kitsale kivist - oli see betoon või mõni muu asi ma ei tea - keerdtrepile. Mõis mis väljast paistis hästi suur kuid kuidagi mahtus ära minu pisikesse südamesse Hõreda mõisa kõrvale. :)

0 kommentaari: