pühapäev, 26. aprill 2009 | By: mull

Kolga mõis (Harjumaa, Kuusalu vald)

Nele proovis, mis ta proovis, aga tervet mõisa ikka pildile ilusti ei saanud.

Kolga mõisa valitsejate maja

Lugemiseks: Eesti mõisaportaal, manor.ee, Wikipedia, mõisa kodulehekülg.

Häääääääääääääästi suur, uskumatu lausa. Tundub, et mõisa kallal natukene ikka askeldatakse, mõisa peahoones on pubi ja lähedal abihoones motell/hotell.
Pubis tehakse väga head jäätisekokteili, see oli täpselt see, mida vaja oli. :)
Motelli kodulehelt saab lugeda, et saab tellida ka ekskursiooni mõisa, aga kuna minimaalne inimeste arv on 8, siis polnud meil selle infoga midagi peale hakata.

Mõisa sissekäigu juures oli ka kaart mõisa maade kohta. Sellel mõisal oli ikka suur hulk igasuguseid abihooneid, suur osa neist on varemeis.
Seegi on üks sellistest mõisatest, kuhu läheks veel tagasi, kui rohkem aeg on. :)


Nele kirjutab:
Mu teine lemmik Hõreda järel…ja ma ütleks selle kohta nii et...et kui Timothy Daltonil oleks kodu, siis just siukses kohas ta elaks!!! No oli kohe siuke aura seal noh….et eladeski ei kujutaks mõisnikku ette mingi pisikese vibalikuna, kes teeb prääniku häält…juba trepp oli seal ülivõimas….a seal sees asuv pubi nimega „Ära karda pubi” on küll eksliku nimega....ok sellest ma saan aru, et pelleris on silt "ära pritsi" eks...loogiline...a interjöör on kuidagi nõukalik, pluss sein täis pilte, arvatavasti kohalikest, kes näitavad keelt ja on kindlasti just kellegi sünnipäevalt tulnud….mõnes mõttes armas, aga no sorry, mu daltonilik pilveke peas oli kohe hetkega pühitud!!

0 kommentaari: