laupäev, 27. juuni 2009 | By: mull

3. reisi kokkuvõte

3. korda käisime mõisasid avastamas 27. juunil 2009. Ilm oli hommikul kurjakuulutav - pilves ja sajune. Õnneks otsustasime siiski hommikul Tallinnast startida. Ilm oli terve päeva just paras autoga ringi uitamiseks. Päike ei paistnud lagipähe ja vihma tibutas ka ainult natukene ja väga vähe aega.

Päevakava oli meil juba ammu kokkupandud ja lootust oli, et see kõik käidud saab, aga mõni mõis enne lõppu andsime alla - kõht läks liiga tühjaks.

3. päeva nimekiri:

Tegelikult sõitsime veel mööda ka Koluvere lossist, Valgu mõisast ja Haimrest - aga sealsed olustikud ei meelitanud meid välja pildistama. Ma rohkem ei täpsustaks. :D
Haimres jäi pildistamata kuna mõisa seal tegelikult olemas enam ei ole, on ainult varemed - mõisapark tundus aga võimas, kuid aega oli vähe ja ilm kippus vihmatama, nii et me ei läinud sinna ka jalutama. Nõme on see, et juba Pärnu mnt-lt näitavad sildid "Haimre MÕIS ja mõisapark", kuid kui kohale jõuad pole seal muud vaadata kui parki. Loomulikult nii mõnelegi see meeldiks - meile Nelega ei paku selline asi aga eriti pinget.


Nimekirjas oli ka Tolli mõis, aga tee mis sinna kaardi järgi minema pidi oli selline metsameeste tee - traktoriga palkide välja toomiseks. Kui ma kunagi omale G-klassi (Mercedest mõtlen) ostma peaks, siis võiks seda lausa avastama minna. Kaardi järgi läks mõisani veel üks tee, aga selle teeotsas oli tupiku märk ja kuna kaugust polnud kirjas, siis ausalt öeldes ei viitsinud ka edasi minna, seda enam et kui mõisa kohta lugeda, siis see on elamuks ümber ehitatud.


Loodan, et seekord on ka Nelel rohkem kirjutada meie tripi kohta, oma töö püüan seekord kiiremini ära teha (pildid ja üldine jutt :) )


3. päeva kaart


Regio

0 kommentaari: